Ideeënprijsvraag Berchplaets Berghem

Dit ontwerp is gemaakt in het kader van een selectieprocedure voor bouw en ontwerp van de nieuwe Berchplaets in Berghem.
Een eerste gedachtengang (visie) op de ontwikkeling van het gebouw/gebied werd gevraagd. De getoonde schetsen geven hiervan een eerste indruk.

Uitgangspunt was om een boeiende relatie te ontwikkelen tussen de beide pleinen die het gebouw omvatten, waarbij binnen en buiten, zoveel mogelijk in elkaar over vloeien.
Het kegelvormige volume is een landmark dat tegelijkertijd door zijn schaal aansluiting zoekt met zijn omgeving. Hellingen langs het gebouw geven mogelijkheden om op niveau
aansluiting te zoeken met omliggende bebouwing.


Ons bureau is niet geselecteerd voor verdere uitwerking van de plannen.

Boterstraat 1a, 5341 GH Oss
  |  t 0412‑692031
  |  e architecten@ariens-cs.nl
Volg ons   LinkedIn Portfolio
OmhoogCopyright © Ariëns CS 2018
Error